tankvart

 

Tänkvärt är en fotobok med 99 citat om bokens betydelse för livet. Citaten är alla infällda i foton, som ger formuleringarna ännu större djup och ger läsaren tillfälle att stanna upp en stund för eftertanke.

Citaten kommer från ett 80-tal olika författare och tänkare och handlar alla om böckernas och läsningens stora betydelse för människans liv, utveckling och vishet. Fotona, som alla är i fullfärg, har motiv från olika platser i olika länder och är tagna av Otto Rimås.

Tänkvärt finns som e-bok.

 


skonlandet_fram

 

Skönlandet är en saga av fantasykaraktär för barn från ca 6 år och uppåt. Den förmedlar i sagans form Bibelns budskap om människans förlorade och återvunna relation med Gud. Den är rik på symbolik som direkt anknyter till den bibliska berättelsen om skapelse, katastrof, räddning och framtidshopp.

Andra, omarbetade upplagan.

Skönlandet finns som ljudbok och e-bok.

 


guldsmeden_fram

 

Guld-smeden och andra sagor är en samlingsvolym med fyra olika sagor. De har alla tidigare varit utgivna på olika sätt i bland annat dagstidningar, men publiceras först nu i samlad form.

  1. Guld-smeden är en saga för alla åldrar. Den är med sitt tydliga fe-tema en folksaga.
  2. Kung Adonai och berget Eternité är en saga för barn från ca 6 år och uppåt. Den har tydliga drag av fantasy.
  3. Sommarfågeln är en vuxensaga, primärt skriven för unga vuxna. Den är närmast att beteckna som en djursaga.
  4. Den kungliga sömnkungörelsen är en saga för vuxna med glimten i ögat. Den är en satirisk, samhällskritisk saga.

Boken finns som ljudbok och e-bok.

 


bibelvis_fram

 

bibelvis_bak

 

Bibelvis är en bok om kristet liv och lärjungaskap med Bibeln som utgångspunkt och grund. Den har en undervisande karaktär och är skriven för att stimulera både personligt och gemensamt bibelstudium. Den har ett mycket uppmuntrande innehåll och kan med fördel också användas som andaktsbok, enskilt och i grupp.

Bokens första del heter ”Växa med Bibeln” och består av 52 friståendetexter med ett bibelord som utgångspunkt. Bokens andra del heter ”Idébank” och består av en resursguide till eget bibelstudium och personlig andakt. Den finns som gratis nerladdningsbar pdf-fil.

De tvådelarna är länkade till varandra med ömsesidiga hänvisningar. Varje text i del ett hänvisar till studieresurser och metodtips i del två. Varje praktiskt studieförslag i del två är kopplat till texter i del ett.

Idébanken hänvisar också vidare till många sajter på internet för fortsatt egen upptäcktsresa i bibelresursernas rika värld.

160 sidor, rikt illustrerad i svart/vitt, häftad. En VäxaBok.

Bibelvis finns också som ljudbok och e-bok.

Nu LÅGPRISBOK

 


 

BibelMemo framsida

BibelMemo är ett praktiskt och logiskt hjälpmedel som är framtaget för att stimulera och underlätta memorering av bibelord. Det består av ett set som innehåller en 24-sidig guidebok, 132 memoreringskort i 11 kategorier, en förvaringslåda ett praktiskt skinnfodral att förvara memoreringskorten i.

BibelMemo är utgivet av LOR production i samarbete med Mariannelunds folkhögskola och Svenska Bibelsällskapet.


Händelsevis CD framsida

Händelsevis - en VäxaBok finns också som ljudbok. Den är en uppmuntrande och lättlyssnad bok om det kristna livet. Texterna är vardagsnära och personliga. Med tydlig bibelförankring inspirerar de både till eftertanke och praktisk handling.

CD-boken kan med fördel kan användas också som andaktsbok eftersom den består av femtiotvå fristående avsnitt. Den innehåller tre skivor med en sammanlagd speltid på ca 4 timmar. Varje spår har en speltid på ca 5 minuter.

Ljudboken är en samproduktion med DMI (Digital Media Innovation) och Dagengruppen.

Händelsevis finns också som ljudbok och e-bok.

Nu LÅGPRISBOK


 

empati_fram

 

empati_bak

 

 

En praktisk grundbok i kristet själavårdsarbete som vänder sig till alla med intresse av sälavård. Den är lämplig för studium både enskilt och i grupp. Syftet med boken är att öka förståelsen för människan och bredda kunskapen om hur man på ett fruktbärande sätt hjälper människor att gå vidare. Boken kan också fungera som ett redskap i församlingens omsorgs- och själavårdsarbete. Genomtänkt personlig omsorg om andra står i centrum, liksom församlingens möjligheter att möta människors behov på ett konkret sätt.

248 sidor, illustrerad, häftad. Andra omarbetade och utökade upplagan, andra tryckningen.

Till hjälp för studiet:

» Samtalsfrågor efter varje avsnitt under vinjetten “Gå vidare”

» Filmtips för fördjupning, 18 filmer presenterade med filmfakta, resumé och förslag på samtalsfrågor

» Studieguide till hela boken för fortbildning i grupp, tillgänglig utan kostnad i A4-format med fri kopieringsrätt.

Empati finns också som e-bok.


 

herden_fram.jpg

 

herden_bak.jpg

 

 

Rikt illustrerad bok som kombinerar herdetexter från Bibeln med bilder från herdens liv i Rumänien. Lämplig både som presentbok och som andaktsbok. Storlek 18x18 cm, 74 sidor. Över 50 bilder, samtliga tagna i Karpaterna i Rumänien sommaren 2004.

Den instrumentala CD-skivan The Shepherd ingår som en del av boken. Skivan har 12 vackra spår med den rumänske panflöjtisten priligy Marian Zamfir.

Nu LÅGPRISBOK

herden-cd.gif

Herden finns också som e-bok.